Túlélés a Dudvában

Gondos-Lakos tanya

Gondos-Lakos tanya

Gyönyörű bakkecskével gazdagodtunk

2017. május 24. - Gondosgazda

Egy új és gyönyörű kecskével gazdagodtunk. Szinte tisztavérű alpesi bak. Ő lesz a tenyészhímünk. Egy másik dicső kecskés tanyáról hoztuk esőben. A kocsiban az ölemben ült, azóta országos cimborák vagyunk. Odajön ahol én vagyok, és roppant mód barátságos kapcsolatban vagyunk. A másik kis bakkecskénk herélésre kerül, aztán felhizlaljuk, és alkalomadtán megrottyantjuk :)

Igen bejött a retek termés, nagyjából retket eszünk retekkel, meg bőszen osztogatom is szétfelé, mert ennyit bekajolni lehetetlenség. A sárgabab is kijött már a kertben, minden kivetése megtörtént, amit szerettem volna. Már csak a paprika és paradicsom palánták kiültetése van hátra. Nomeg szóba jöhet még más, de az már mind csak plusz... pl padlizsán. vettünk egy kis elektromos fűnyírót is, így már vége az udvaron a dzsindzsa korszaknak. Ottan szépen vágott gyep vagyon. Zsuzska szépen levágta. Én meg mostanában nagyban kaszálok, és gyűjtöm az alomnak és kajának valót. Van ahol majd hasig ér a fű O.o

Herceg, a kecske!

photo0611.jpg

photo0613.jpg

a híres nevezetes trágya gomba!

photo0615.jpg

gyorsan összedobott túlélő kaja helyi cuccokból

photo0619.jpg

Speciális jégbor :D Zsuzsi benne felejtette a fagyóban, én pedig menteni próbálom a menthetőt.

photo0621.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gondoslakostanya.blog.hu/api/trackback/id/tr6612536649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása