Túlélés a Dudvában

Gondos-Lakos tanya

Gondos-Lakos tanya

BEKÖLTÖZÉS :)

2016. szeptember 12. - Gondosgazda

Üdv mindenkinek. Végre eljött a beköltözésünk napja, ami konkrétan szeptember 8-ra, csütörtökre esett. Azóta folyamatosan visszük ki magunkkal a cuccokat, ha minden igaz, maradéktalanul ma kerül ki minden, de már elmondhatjuk, hogy nagyjából 99%-os a projekt. Igazából csak néhány vödör, dunsztos, 1 bicikli, valamint a fagyóban lévő élelmünk maradt anyuéknál. Egy ideje már rajta vagyunk az ügyön, remélhetőleg szerdára lesz kész az emésztő is. Giga mega nagy iszonyat gödröt ástam, amit aztán elkezdtünk betonozni. Sajna nem volt elég maradék sóderunk, így még ma szerzünk annyit, amennyivel be tudjuk fejezni a holnapi nap folyamán.

A mai prodzsekt ez mellett polc felrakás, az iszonyat nagy mennyiségű cuccmányunk valamiképpen való elrendezése, illetve krumpli szedés lesz. Nem vagyok kinn régóta, viszont azt mondhatom, hogy ez az egész melótenger, amit a nyakunkba vettünk az építkezés miatt, sokszorosan megérte. Ez a nyugalom, biztonság, és harmonikus természeti környezet tényleg megfizethetetlen. Már csak azért is, ha sokat fizetnének, akkor is erre vágynék, pont erre, és pont így. Öröm hallani esténként a tücsökciripelést, és szuper érzés, hogy már benne az estében, végezve az aznapi munkával még nem kell fél órát biciklizni, hanem simán ülhetek le az asztalhoz és vacsorázhatok valami jóféle Zsuska főztöt. 

Még sok külsős tennivalóm van, de ezek néhány napon belül elrendeződnek, és a mostaninál is nyugodtabb lesz az életünk. Emellett pedig a héten már belefogok az istálló és az ól rendbetételéhez, lévén még nem tettem le az őszi kecskebrigádról :) Sajnos egy nagyon kedves tanya szomszédom ha minden igaz nemsokára elköltözik. A jó a rosszban az, hogy a jószág állományának egy részét megtudom vele seftelni. Azt mondta, hogy a tyúkokat odaadja simán, csak vigyem el őket. Néhány nála lévő kecskére meg majd megalkudunk :) Elméletileg ezen a héten a  tyúkokat már vinnem kellene, úgyhogy az óllal kezdem a reparálási munkálatokat. A disznó ól lesz a tyúkok ideiglenes lakhelye. A 2 macskát és fantasztikus házőrzőnket Dömpit is ki kellene vinnünk a héten, nekik a színben lesz meg a helyük. Biztosan fantasztikus mód kifognak jönni egymással :)

Sajna most nincs fényképezőgépem, ezért mosta  fotó melléklet elmarad, de holnap, vagy holnapután pótlom a dolgot. Remélhetőleg addigra a kupin kívül fog látszódni más is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondoslakostanya.blog.hu/api/trackback/id/tr9011696541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása