Túlélés a Dudvában

Gondos-Lakos tanya

Gondos-Lakos tanya

Új kecsók, szántás kész

2017. április 03. - Gondosgazda

Nemrégiben felhívták a figyelmemet néhány szánentáli jellegű kiskecsóra. meg is néztem őket, aztán eldöntöttük, hogy veszünk egyet. A tulajdonos úr kihozott kettőt, hogy válasszunk... mit ne mondjak nem volt szívünk elszakítani őket egymástól, így kettő lett :) Egész szép formásak, reméljük nem hullanak majd el semmiféle betegségben. Nemsokára úgyis féregírtás következik, csak elljen meg a két hasas kecskénk. Mert ugye ha megellik, és akkor kerül oltásra, akkor a tejével a gida is megkapja, így ő is védett lesz. A nagyokat kikötöm minden alkalommal legelni, az aprólékok pedig a karámba kapnak szénát, illetve zöldet. Most nagy erőkkel a tyúkudvar kiépítésével vagyok elfoglalva, mert iszonyat káosz kezd kialakulni egyébként. A tyúkokat le kell zárnom, mert nemsokára kezdődik a veteményezés. Viszont ugye a karám az kicsi nekik, illetve tiszta hadiállapot van. A hasas kecske külön csukása, kecske randalírozása a tyúkolban, ahogy viszem őket legeltetni tyúkok ki ne szökjenek, hoppá kiszöktek, büdös ganék, kiskecske tojással játszik, szóval ááá. Konkrétan így most ott bent 4 felé kell csuknom a jószágokat :D Remélem holnap teljesen kész lesz a korábbi faraktárunk helyén a tyúkol. A tyúkudvar az már tulajdonképpen kész van. Még egy kaput kell csinálnom rája. Olyan 45 m vadhálót evett megfele. Az ól az teljesen zárt lesz, de nem téliesített. Azt majd ahogy csinálom a szárnyas kecó többi részét, akkor menetközben megcsinálom.

Jani mester felszántatta a kert részt, illetve a kiskertet is felástam. Úgyhogy ahogy lekoptattam a tyúkokat az udvarukba, vagyis olyan csütörtök, péntek magasságában indul a veteményezés.

kiskecsók

photo0483.jpg

felásás

photo0477.jpg

szántás, és zöldellő tavalyi ültetésű kisfa, amit full lerágtak alul, de valahogy mégis él.

photo0484.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gondoslakostanya.blog.hu/api/trackback/id/tr6812398181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása